Cisco 300-101 ExamImplementing Cisco IP Routing

Total Question: 204 Last Updated: March 27,2017
  • Updated 300-101 Dumps
  • Based on Real 300-101 Exams Scenarios
  • Free 300-101 pdf Demo Available
  • Check out our 300-101 Dumps in a new PDF format
  • Instant 300-101 download
  • Guarantee 300-101 success in first attempt
Package Select:

Questions & Answers PDF

Practice Test Software

Practice Test + PDF 30% Discount

Price: $110.95 $55.95

Buy Now Free Trial
PDF Version Software Version

100% Guarantee on Products High Success Rate, supported by our 99.3% pass rate history and money back guarantee should you fail your exam.

Yes Yes

Updated regularly Get hold of Updated Exam Materials Every time. Free updates without any extra charges to the actual exam.

Yes Yes

300-101 PDF Questions & Answers Available in a universal Adobe PDF format. Portable and printable anywhere anytime.

Yes Yes

Quality and Value Exact Exam Questions with Correct Answers, verified by Experts with years of Experience in IT Field.

Yes Yes

Customizable Testing Engine Simulates a real world exam environment to prepare you for 300-101 Success.

Yes

Unlimited Practice 300-101 Exam Re-takes Practice Until you get it right. With options to Highlight missed questions, you can analyse your mistakes and prepare for Ultimate 300-101 Success.

Yes

Special Promotion More than 30% Discount for Royal Pack.

Yes

What Refresh 300-101 Is?

Real of 300-101 book materials and torrent for Cisco certification for IT specialist, Real Success Guaranteed with Updated 300-101 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Implementing Cisco IP Routing exam Today!

2017 Mar 300-101 book

Q1. Which statement about dual stack is true? 

A. Dual stack translates IPv6 addresses to IPv4 addresses. 

B. Dual stack means that devices are able to run IPv4 and IPv6 in parallel. 

C. Dual stack translates IPv4 addresses to IPv6 addresses. 

D. Dual stack changes the IP addresses on hosts from IPv4 to IPv6 automatically. 

Answer:

Explanation: 


Q2. Which IPv6 address type is seen as the next-hop address in the output of the show ipv6 rip RIPng database command? 

A. link-local 

B. global 

C. site-local 

D. anycast 

E. multicast 

Answer:

Explanation: 


Q3. For security purposes, an IPv6 traffic filter was configured under various interfaces on the local router. However, shortly after implementing the traffic filter, OSPFv3 neighbor adjacencies were lost. What caused this issue? 

A. The traffic filter is blocking all ICMPv6 traffic. 

B. The global anycast address must be added to the traffic filter to allow OSPFv3 to work properly. 

C. The link-local addresses that were used by OSPFv3 were explicitly denied, which caused the neighbor relationships to fail. 

D. IPv6 traffic filtering can be implemented only on SVIs. 

Answer:

Explanation: 

OSPFv3 uses link-local IPv6 addresses for neighbor discovery and other features, so if any IPv6 traffic

filters are implemented be sure to include the link local address so that it is permitted in the filter list.

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/sw/5_x/nx- os/unicast/configuration/

guide/l3_cli_nxos/l3_ospfv3.html


Q4. Router A and Router B are configured with IPv6 addressing and basic routing capabilities using OSPFv3. The networks that are advertised from Router A do not show up in Router B's routing table. After debugging IPv6 packets, the message "not a router" is found in the output. Why is the routing information not being learned by Router B? 

A. OSPFv3 timers were adjusted for fast convergence. 

B. The networks were not advertised properly under the OSPFv3 process. 

C. An IPv6 traffic filter is blocking the networks from being learned via the Router B interface that is connected to Router A. 

D. IPv6 unicast routing is not enabled on Router A or Router B. 

Answer:

Explanation: 

show ipv6 traffic Field Descriptions

Field Description

source- Number of source-routed packets.

routed

truncated Number of truncated packets.

format Errors that can result from checks performed on header fields, errors the version number, and

packet length.

not a Message sent when IPv6 unicast routing is not enabled.

router

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/ipv6/command/reference/ipv6_book/ipv6_16.html


Q5. You have been asked to evaluate how EIGRP is functioning in a customer network. 

Which key chain is being used for authentication of EIGRP adjacency between R4 and R2? 

A. CISCO 

B. EIGRP 

C. key 

D. MD5 

Answer:

Explanation: R4 and R2 configs are as shown below: 

Clearly we see the actual key chain is named CISCO. 


Renew 300-101 exam topics:

Q6. An organization decides to implement NetFlow on its network to monitor the fluctuation of traffic that is disrupting core services. After reviewing the output of NetFlow, the network engineer is unable to see OUT traffic on the interfaces. What can you determine based on this information? 

A. Cisco Express Forwarding has not been configured globally. 

B. NetFlow output has been filtered by default. 

C. Flow Export version 9 is in use. 

D. The command ip flow-capture fragment-offset has been enabled. 

Answer:

Explanation: 

We came across a recent issue where a user setup a router for NetFlow export but was unable to see the

OUT traffic for the interfaces in NetFlow Analyzer. Every NetFlow configuration aspect was checked and

nothing incorrect was found. That is when we noticed the `no ip cef' command on the router. CEF was

enabled at the global level and within seconds, NetFlow Analyzer started showing OUT traffic for the

interfaces. This is why this topic is about Cisco Express Forwarding.

What is switching?

A Router must make decisions about where to forward the packets passing through. This decision-making

process is called "switching". Switching is what a router does when it makes the following decisions:

1.Whether to forward or not forward the packets after checking that the destination for the packet is

reachable.

2.If the destination is reachable, what is the next hop of the router and which interface will the router use to

get to that destination.

What is CEF?

CEF is one of the available switching options for Cisco routers. Based on the routing table, CEF creates its

own table, called the Forwarding Information Base (FIB). The FIB is organized differently than the routing

table and CEF uses the FIB to decide which interface to send traffic from. CEF offers the following

benefits:

1.Better performance than fast-switching (the default) and takes less CPU to perform the same task.

2.When enabled, allows for advanced features like NBAR

3.Overall, CEF can switch traffic faster than route-caching using fast-switching

How to enable CEF?

CEF is disabled by default on all routers except the 7xxx series routers. Enabling and Disabling CEF is

easy. To enable CEF, go into global configuration mode and

enter the CEF command.

Router# config t

Router(config)# ip cef

Router(config)#

To disable CEF, simply use the `no' form of the command, ie. `no ip cef`.

Why CEF Needed when enabling NetFlow ?

CEF is a prerequisite to enable NetFlow on the router interfaces. CEF decides through which interface

traffic is exiting the router. Any NetFlow analyzer product will calculate the OUT traffic for an interface

based on the Destination Interface value present in the NetFlow packets exported from the router. If the

CEF is disabled on the router, the NetFlow packets exported from the router will have "Destination

interface" as "null" and this leads NetFlow Analyzer to show no OUT traffic for the interfaces. Without

enabling the CEF on the router, the NetFlow packets did not mark the destination interfaces and so

NetFlow Analyzer was not able to show the OUT traffic for the interfaces. Reference: https://

blogs.manageengine.com/network-2/netflowanalyzer/2010/05/19/need-for-cef- in-netflow-data-export.html


Q7. Scenario: 

You have been asked to evaluate an OSPF network setup in a test lab and to answer questions a customer has about its operation. The customer has disabled your access to the show running-config command. 

How many times was SPF algorithm executed on R4 for Area 1? 

A. 1 

B. 5 

C. 9 

D. 20 

E. 54 

F. 224 

Answer:

Explanation: 


Q8. Refer to the following command: router(config)# ip http secure-port 4433 

Which statement is true? 

A. The router will listen on port 4433 for HTTPS traffic. 

B. The router will listen on port 4433 for HTTP traffic. 

C. The router will never accept any HTTP and HTTPS traffic. 

D. The router will listen to HTTP and HTTP traffic on port 4433. 

Answer:

Explanation: 

To set the secure HTTP (HTTPS) server port number for listening, use the ip http secure-port

command in global configuration mode. To return the HTTPS server port number to the default, use the no

form of this command. ip http secure-port port-number no ip http secure-port Syntax Description port-

Integer in the range of 0 to 65535 is accepted, but the port number must be number higher than 1024

unless the default is used. The default is 443. Reference: http://www.cisco.com/en/US/docs/ios-xml/ios/

https/command/nm-https-cr-cl- sh.html#wp3612805529


Q9. After you review the output of the command show ipv6 interface brief, you see that several IPv6 addresses have the 16-bit hexadecimal value of "FFFE" inserted into the address. Based on this information, what do you conclude about these IPv6 addresses? 

A. IEEE EUI-64 was implemented when assigning IPv6 addresses on the device. 

B. The addresses were misconfigured and will not function as intended. 

C. IPv6 addresses containing "FFFE" indicate that the address is reserved for multicast. 

D. The IPv6 universal/local flag (bit 7) was flipped. 

E. IPv6 unicast forwarding was enabled, but IPv6 Cisco Express Forwarding was disabled. 

Answer:

Explanation: 

Extended Unique Identifier (EUI), as per RFC2373, allows a host to assign iteslf a unique 64-

Bit IP Version 6 interface identifier (EUI-64). This feature is a key benefit over IPv4 as it eliminates the

need of manual configuration or DHCP as in the world of IPv4. The IPv6 EUI-64 format address is obtained

through the 48-bit MAC address. The Mac address is first separated into two 24-bits, with one being OUI

(Organizationally Unique Identifier) and the other being NIC specific. The 16-bit 0xFFFE is then inserted

between these two 24-bits to for the 64-bit EUI address. IEEE has chosen FFFE as a reserved value which

can only appear in EUI-64 generated from the an EUI-48 MAC address. Here is an example showing how

a the Mac Address is used to generate EUI.

Next, the seventh bit from the left, or the universal/local (U/L) bit, needs to be inverted. This bit identifies whether this interface identifier is universally or locally administered. If 0, the address is locally

administered and if 1, the address is globally unique. It is worth noticing that in the OUI portion, the globally

unique addresses assigned by the IEEE has always been set to 0 whereas the locally created addresses

has 1 configured. Therefore, when the bit is inverted, it maintains its original scope (global unique address

is still global unique and vice versa). The reason for inverting can be found in RFC4291 section 2.5.1.

Once the above is done, we have a fully functional EUI-64 format address. 

Reference: https://

supportforums.cisco.com/document/100566/understanding-ipv6-eui-64-bit- address


Q10. A network engineer is trying to implement broadcast-based NTP in a network and executes the ntp broadcast client command. Assuming that an NTP server is already set up, what is the result of the command? 

A. It enables receiving NTP broadcasts on the interface where the command was executed. 

B. It enables receiving NTP broadcasts on all interfaces globally. 

C. It enables a device to be an NTP peer to another device. 

D. It enables a device to receive NTP broadcast and unicast packets. 

Answer:

Explanation: 

The NTP service can be activated by entering any ntp command. When you use the ntp broadcast client

command, the NTP service is activated (if it has not already been activated) and the device is configured to receive NTP broadcast packets on a specified interface simultaneously.

Command Description

ntp broadcast Allows the system to receive NTP broadcast packets on an client interface.

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/bsm/command/bsm-xe-3se-3850- cr-book/

bsm-xe-3se-3850-cr-book_chapter_00.html


Related 300-101 Articles